Å hoppe etter Jump Street

I hvert fall om vi skal tro politikaptein Hardy i 21 Jump Street når han forteller aspirantene Schmidt og Jenko om undercoveraksjonen de skal være med på, som er tatt ut av den originale TV-serien som denne filmen løst baserer seg på.

De to unge politimennene, en nerd og en hunk med ungdommelige utseende, skal infiltrere en videregående skole for å komme seg inn på en narkotikaring. Filmen blir dermed en blanding av en high-school film og en buddy-cop komedie, som er ladet med referanser til den opprinnelige serien som er så tydelige at man forstår de selv om man aldri skulle ha sett serien. Jonah Hill og Channing Tatum er helt riktige i rollene som politiaspirantene som ikke hadde noe til felles på videregående, men opplever at rollene snus på hodet i det de begynner på videregående for andre gang. Det gryende vennskapet blir selvfølgelig satt på prøve, blant annet fordi skoleballet og oppsetningen av Peter Pan og plutselig får høyere prioritet enn å arrestere slemmingene, og det hele er ispedd obligatorisk og sjangerbevisst moro.

Filmens produsenter sammenligner den med Hangover og Bridesmaids, og det er gode referanser: 21 Jump Street er akkurat som du tror den er, og det er grunn nok til å se den – eller eventuelt la være.