Jules Verne for ADHD-generasjonen

Tenåringsgutten Sean (Josh Hutcherson) mottar et mystisk radiosignal.  Ved hjelp av samlede kart fra bøkene til Jules Verne, Robert Louis Stevenson og Jonathan Swift samt assistanse fra den klumpete stefaren spilt av Dwayne “The Rock” Johnson, setter han av gårde for å finne en hemmelig øy som ligger et par kilometer utenfor Palau.

Med seg på reisen får de Luis Guzman som et ikke spesielt komisk comic relief, samt datteren hans som er i akkurat samme alder som Sean, med de implikasjonene det medfører. Eventyrøya følger sjangerkravet med gigantiske småkryp og skjulte skatter, men den helt store eventyrfølelsen uteblir selv om pappmasjébudsjettet må ha vært over det dobbelte av Goonies.

Dataeffektene på sin side må ha blitt utført med samme arbeidsmantra som portetteringen av Michael Caines litt irriterende eventyrbestefarkarakter: en jobb er en jobb. Det absolutt yngste publikummet, de som fremdeles teller alderen sin med ett siffer, vil kunne finne glede og spenning i filmen, men for de mest eventyrlystne blant dem anbefales det heller å lese Verne, Stevenson eller Swift. Det har ikke manusforfatterne gjort.