Får 3 filmer ut av 310 sider

J. R. R. Tolkiens første bok om hobbitten Bilbo  og hans eventyr med og mellom eventyrlige skapninger, blir ikke som planlagt til to, men til hele tre helaftens spillefilmer, skriver Peter Jackson på sin Facebook-profil.

– Det er først etter å ha filmet at du får skikkelig oversikt over hva slags film du lager, forklarer Peter Jackson som er svært tilfeds med både den første filmen, som skal ha premiere før jul, og den del av film nummer to som var planlagt som avslutning.

Mye ville ende på gulvet

Vi var virkelig tilfredse med den måten historien utviklet seg, spesielt den styrke som karakterene har fått av skuespillerne. Alt dette reiser et enkelt spørsmål: Tar vi sjansen og forteller mer av eventyret? Og fra vårt perspektiv som filmskapere og som fans er svaret utvetydig ja, skriver Jackson.

Problemet ved kun å lage to filmer ud av de 310 sidene boken består av, er i følge Jackson at for mye godt materiale vil ende på gulvet i klipperommet.

– Rikdommen i historien om Hobbitten,  så vel som det relaterte materialet som er til overs fra
Ringenes Herre gjør os i stand til å fortelle den fulle historien om Bilbos eventyr, skriver Jackson.