Uskyld får verdenspremiere i Toronto

Uskyld handler om Janne som møter igjen sin ungdomskjæreste William. Hun forlater sin samboer for å tilbringe sommeren med William.

Senere på høsten, langt inne i skogen, blir Janne ved en tilfeldighet oppdaget av en kanopadler. Hun er svært medtatt og sammen med henne ligger to døde menn. Uskyld er historien om disse tre, om hvem de var og hva de lengtet etter.

Janne spilles av Maria Bonnevie mens de andre sentrale rollene bekles av Kristoffer Joner og David Dencik. Filmen er produsert av Turid Øversveen for 4 ½ Fiksjon, distribueres av Nordisk Film med Trust Nordisk som internasjonal salgsagent og har norsk premiere 2. november.

Viktig å bli valgt ut

-Det er veldig hyggelig for alle som har vært med på å lage filmen. Jeg er veldig glad på egne, produsents, stabs og skuespillernes vegne. Jeg får jo også en del sommerfugler i magen og ufrivillig bygger det seg opp en del forventninger som igjen fører til uro, men foreløpig er alt til å leve med, sier regissør og manusforfatter Sara Johnsen.

– Jeg er veldig stolt av denne første filmen vi har laget sammen, og en festival som Toronto gjør filmen kjent for veldig mange også internasjonalt. Det er viktig for oss både med
Uskyld og de neste to filmene Sara og jeg skal lage i vår pakkeordning med Norsk filminstitutt at vi får et stort nedslagsfelt også utenfor Norge. Vi gleder oss til å ha verdenspremiere i Toronto, sier produsent Turid Øversveen i 4 ½ Fiksjon.

Med
Uskyld er Norge oppe i fire filmer som skal vises under Filmfestivalen i Toronto. De andre tre norske filmene er
Kon-Tiki, 90 minutter og
Thale.