Tony  Scotts selvmord et mysterium

Tony Scott parkerte litt etter kl. 12 søndag amerikansk tid sin bil midt på en bro i havneområdet i Los Angeles, kravlet så over et 5,5 meter høyt gjerde, hoppet og falt 61 meter ned i havnebassenget.

Folk, som så episoden, sier at det foregikk meget målrettet.

Tre timer senere ble Tony Scotts lik funnet og fisket opp. Den 68-årige filmskaperen har etterlatt seg to meddelelser, den ene var en liste over folk som skulle ha beskjed om selvmordet. Det ble funnet i Scotts sorte Toyota Prius på broen, og det andre var et brev som var etterlatt på kontoret.

Venner: Han hadde kreft

Motivet for selvmordet er inntil videre ukjent. Den forklaring som New York Post og ABC News var først med, går på at Scott led av en uhelbredelig kreftsykdom.

New York Post har sitert navngitte venner av Scott for at den britiske
Top Gun-regissøren gjennom lengre tid har vært til behandling for en kreftsykdom, men at han skal ha vært på bedringens vei.

Nylig ble han imidlertid innlagt igjen, forteller de anonyme vennene, offisielt fordi han skulle gejnnomgå en hofteoperasjon.

-Men folk snakket om at han skulle gjennom en ny kreftoperasjon, sier en kilde til New York Post. En anden kilde har fortalt samme historie til ABC News.

 Hustru: Han var ikke syk

Donna Wilson Scott, Tony Scotts hustru og mor til parets 12-årige tvillinger, avviser imidlertid at ektemannen var syk.

Hun har ifølge hjemmesiden TMZ fortalt politiet i Los Angeles at historien om at Tony Scott led av en uhelbredelig kreftsykdom er ”fullstendig feil”.

Hun har ifølge hjemmesiden helt avvist at Tony Scott led av noeen livstruende sykdom.

Fra rettsmedisinerne i Los Angeles heter det at Tony Scott er ble obdusert, men at det vil ta mellom fire og åtte uker før alle testresultater er innhentet. En talsperson fra det rettsmedisinske institutt, sier til det britiske nyhetsbyråets Reuters, at han »”ikke har hørt om” at der skulle være noe i de etterlatte brevene fra Scott som dreier seg om eventuelle sykdommer.

Tony Scotts berømte storebror, Ridley, har ikke kommentert dødsfallet ut over at han er omfattet av den erklæringen som familiens pr-talskvinne har fremlagt.

Den 74-årige regissøren og filmprodusenten hastereiste i går fra  London til Los Angeles.