(VENEZIA) Mellom  1. mai og 31. august opplevde italienske kinoer et inntektsfall på hele 36 prosent sammenlignet med fjoråret. Billettsalget er ned med 33,6 prosent. Den økonomiske krisen i landet får skylda. Så langt i år er kinobesøket ned 16 prosent i Italia, men nedgangen er akselrerende.

Nå håper bransjen på at
Madagascar 3 og
Modig sine sterke åpninger samt mediaoppmerksomheten rundt filmfestivalene i Venezia og Roma vil være med på å snu trenden.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen