Joaquin Phoenix forsvant

Han dukket opp igjen mot slutten av pressekonferansen ute av stand til å svare å spørsmål. Skuespilleren virket nærmest fremdeles å befinne seg i
I´m Still Here-tilstand. En pressekonferanse som ellers ikke gikk helt på skinner etter at Philip Seymour Hoffman proklamerte at det eneste han hadde lyst på var å gå naken i gatene i Venezia og knulle alle han møtte på underveis. Med henvisning til filmen påpekte at vi alle av og til trenger noen til lede oss.

The Master har vært en av filmene det har vært størst forventinger til i Venezia. Før publikumsvisningen køet folk i et par timer.  Kritikermottagelsen av filmen, har derimot vært blandet.

Scientologi

Paul Thomas Andersons T
he Master er en fiksjonsfilm, men er basert på livet til Scientologi-kirkegrunleggeren L. Ron Hubbard.

Philip Seymour Hoffman har rollen som den spirituelle lederen som etter andre verdenskrig går i gang med å skape sin egen religion, men Joaquin Phoenix er en alkoholisert og nerveskadet krigsveteran som blir hans nærmeste disippel.

Selv om ordet Scientologi ikke nevnes i filmen, innrømmet Paul Thomas Anderson på pressekonferansen at filmen var basert på de tidlige årene til Scientologi-kirkens grunnlegger.

Paul Thomas Anderson ble spurt om han hadde vist filmen til sin venn, den profilerte Scientologi-kirkemedlemmet Tom Cruise og om filmen hadde ødelagt vennskapen dem i mellom.

Regissøren svarte:

– Ja, jeg har vist filmen til ham og vi er fremdels venner.