Hatet filmprodusent frykter for sitt liv

Den 55-årige mannen, som angivelig står bak den meget omtalte islamkritiske filmen
Innocence of Muslims, har blitt satt under politibeskyttelse i sitt hjem i Los Angeles.

Filmprodusenten har selv bedt om hjelp fra ordensmakten etter at rasende demonstranter har angrepet amerikanske ambassader og konsulater flere steder i Midt-Østen og Nord-Afrika på grunn av den kontroversielle amatørfilmen.

Et pseudonym

– Vi mottok et oppringning og reagerte. Vi sørger for sikkerheten, og det blir vi med med, sier en talsmann for politiet i Los Angeles.

Flere journalister er samlet utenfor 55-årigens bopel for å få et glimt av den hatede filmprodusenten som går under pseudonymet Sam Bacile. Inntil videre har ingen sett ham ved huset i Los Angeles-forstaden.

Deler av
Innocence of Muslims ble tirsdag lagt ut på internett. I filmen hånes profeten Muhammed og beskrives som doven, kvinneglad og krigersk. Det har ført til opptøyer i flere land, blant andre Libya, Yemen og Egypt.

Fire mistet livet

Natt til onsdag ble den amerikanske ambassadøren drept i Libya da rasende demonstranter angrep USAs konsulatet i Benghazi.

Natten etter og i løpet av torsdagen var det også demonstrasjoner foran USAs ambassade i Egypts hovedstad Kairo hvor muslimer og politistyrker tørnet sammen. Det lykkes likevel ikke demonstrantene å komme inn på ambassaden.

Samme dag mistede fire personer livet i Yemen da USAs ambassade i hovedstaden Sanaa ble stormet av rasende muslimer.