Skyfall hylles av kritikerne

Med Daniel Craig i hovedrollen får den 23. filmen i den offisielle serien om 007 Norges-premiere fredag den 26. oktober, og hvis man skal tro de britiske anmeldere blir det tale om et hyggelig gjensyn.

Begeistring

Filmen ble vist for britisk presse på fredag og begeistringen er stor. I
Skyfall fryktes agent 007død etter en mislykket operasjon i Tyrkia som kompromitterer samtlige MI6-agenters sikkerhet.

Independents anmelder, Geoffrey McNab, skriver: ”Hvis det ikke er den totale triumf er det så sannelig en av de beste Bond-filmer på mange år.”

Han hefter seg ved at regissør Sam Mendes i Skyfall benytter seg av action-filmens klassiske knep; jaktscener, stunts og slåsskamper.

”På én og samme tid har han gjenoppfunnet konseptet og gjort karakterene mye dypere enn vi er vant til å se i en serie filmer som oftest er stolte av å være overflatiske,” sier han.

En britisk bulldog-film

Kate Muir fra The Times kaller
Skyfall for ”en fantastisk britisk bulldog av en film”.

”Like fra Adeles orkestrale musikk drønner ut og sender kuldegysninger nedover ryggen på publikum vet vi at det vil bli en triumferende tilbakekomst til klassisk Bond,” skriver Kate Muir, mens Daily Mails anmelder, Baz Baigboye, gir filmen fem stjerner ut av fem og skriver:

”En fantastisk kombinasjon av 007 møter
Bourne, som møter
Spooks, som møter
Hjemme alene.”

Enkelte britiske anmeldere er likevel mer forbeholdne. Blant dem er Xan Brooks fra The Guardian, som roser filmens første halvdel, men som synes at Skyfall hen mot slutten blir for sentimental.