Brad Pitt sabler ned den amerikanske narkopolitikken

Skuespilleren kom inn på emnet i sin tale ved premieren på dokumentaren
The House I Live In, som han har vært med på å produsere. Filmen handler om det amerikanske rettsvesen og setter fokus på de konsekvensene jakten på narkokriminelle har på menneskerettighetene.

Det er ingen hemmelighet at Pitt finner straffene altfor harde og ofte ute av proposjoner med forseelsenes alvor. Han påtok seg derfor med begeistring oppgaven som produsent på dokumentaren og tok den lange flyturen fra London til Los Angeles for å presentere filmen sammen med regissøren Eugene Jarecki.

Langer ut

Skuespilleren benyttet også anledningen til å lange ut etter politikerne. ”Mine dager med stoff er for lengst over, men jeg kunne formentlig lande i en hvilken som helst amerikansk by og finne hva jeg ville ha i løpet av 24 timer. Allikevel fortsetter vi den komedien vi kaller krigen mot narkotika,” sa Pitt og fortsatte: ”Vi har brutt en trillion dollar på 40 år og massevis av mennesker har mistet livet i den krigen.”

Jarecki sammenlignet narkokrigen med forbudstiden på 1930-tallet, hvor enhver form for alkohol var ulovlig: ”Den gang ble vi enige om at vi hadde begått en feil. Det var en skikkelig dårlig idé. I dag har vi et system hvor alkohol er forbudt for barn, regjeringen tjener på det, og voksne kan nyte det under ansvar,” sagde regissøren og fortsatte:

”Hvis jeg setter meg ut i min bil og kjører noen i hjel er det drap. Hvis jeg har drukket, er det en skjerpende omstendighet. Hvorfor er det slik at narkotiske stoffer, som er mindre skadelige for folkehelsen enn alkohol, behandles så mye hardere?

Håpløs strategi

Pitt erklærte seg enig og røpet at narkopolitikken har plaget ham i årevis. ”Det er en komplett håpløs strategi, men vi kjører bare videre som om vi holder på å vinne krigen,” fastslo han.

Fight Club-stjernen er allerede tilbake i London hvor han er holder på med vslutningen av innspillingen  av Ridley Scotts thriller
The Counselor sammen med blant andre Penelope Cruz, Cameron Diaz og Michael Fassbender.