Torbjørn Harr blir viking i amerikansk tv-serie

– Dette blir kjempespennende! Jarl Borg er en sterk og interessant rollefigur og  jeg ser fram til et langvarig og utfordrende oppdrag med dette internasjonale topplaget. Det sier Thorbjørn Harr i en kommentar.

Torbjørn Harr er eneste norske skuespiller i denne storsatsingen og får blant annet Gabriel Byrne (
In treatment, De mistenkte, Millers’s crossing) som medspiller. Det var flere skandinaviske skuespillere som prøvde å få rollen, men valget falt til slutt på Harr.

Om
Vikings

Historien i
Vikings vil kretse rundt den angivelige vikingkongen Ragnar Lodbrok. Ifølge myten var Lodbrok konge av både Sverige og Danmark, og han skal ha erobret Paris og store deler av Frankrike. Serien skal følge vikingene på tokt og blodige herjinger, men det skal også være en familiesaga som viser hvordan Lodbrok ble vikingkonge.

Ragnar Lodbrok spilles av den australske Travis Fimmel (The Experiment, The Beast). I andre roller finner vi blant annet Glee-stjerna Jessalyn Gilsig (Glee, Heroes, CSI:NY, Nip/Tuck), Clive Standen (Camelot, Robin Hood), Katheryn Winnick (Bones, Love amd  other drugs),  Gustaf Skarsgård (Kon-Tiki) og George Blagden (Les Miserables, Wrath of the Titans).

Fra skaperne av
The Tudors

Hollywood-giganten Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM) har gått sammen med manusforfatter og co-produsent Michael Hirst (
Elizabeth, The Tudors) og produsent Morgan O’Sullivan for å skape den storslåtte dramaserien. Både Hirst og O’Sullivan står bak anerkjente serier som The Tudors og Camelot.

Vikings spilles inn i splitter nye Ashord Studios i Irland. Post-produksjonen, de visuelle effektene og  lyddesign gjøres i Canada.