Pedro Almodóvar hedres i London

På den måten møtes partene noenlunde midt mellom Spania og USA. På programmet står blant annet en kavalkade over den spanske regissørens beste filmer.

Akademiet opplyser at Almodóvar også medvirker aktivt. Han stiller opp til en samtale med sin britiske kollega Stephen Frears, dramatikeren Peter Morgan og den franske moteskaperen Jean Paul Gaultier.

Også den Oscar-belønnede regissørens bror, produsenten Agustin Almodóvar, den spanske filmkomponisten Alberto Iglesias og den britiske regissøren Sally Potter deltar på festen som kinoen Curzon Soho Cinema danner rammen om torsdag den 13. desember.

Kavalkaden ventes å by på klipp fra Almodóvar-filmer som
Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd,
Bind meg, elsk meg!,
Kjærlighetens matadorer,
Alt om min mor,
Snakk til henne,
Brutte omfavnelser og
Under huden.