Peter Jackson lar seg imponere over Talk to Me.

Peter Jackson avviser kritikken

Det er de estetiske valgene som mange, både norske og utenlandske, filmanmeldere, har kritisert Peter Jacksons filmatisering av J. R. R. Tolkiens roman fra 1937 for. Nå svarer både filmens regissør og produksjonsselskapet på kritikken.

Kommersielle årsaker

Ved en pressekonferanse i New York uttalte Peter Jackson, at «store begivenheter blir beskrevet på to eller tre sider» i Hobbitten, ifølgeThe Guardian. Og når romanen angivelig har vært så «fortettet,» har det været opplagt å filmatisere den berømte romanen som en trilogi.

Kritikere har også mistenkt Peter Jacksons for å lage tre filmer av kommersielle årsaker, men det har Ian McKellen, som i filmen kan ses i rollen Gandalf, avvist.

Tar tid

Flere medier har skrevet, at HFR 3D-teknikken kan forårsake kvalme, mens anmeldere bl.a. har hevdet, at den er unødvendig og gjør bildet mer kunstig.

Og kritikken av bruken av den nye bildeteknikken hvor der vises 48 billeder i sekundet i stedet for de vanlige 24, svarer både Peter Jackson og mediekonsernet Warner Bros. på.

Produksjonsselskapet avviser kritikken fullstendig mens Peter Jackson uttaler følgende til BBC:

«24 billeder er disharmonisk for meg nå. Det ser primitivt ut. Forandring er godt, men det tar noe tid for folk å vende sig til det.»