Kreft og kjærlighet i sitronlunden

Susanne Bier er uten tvil Skandinavias fremste kvinnelige filmskaper. I motsetning til de fleste andre skandinaviske filmskapere har hun aldri vært redd for melodramaet, og det å ta de store følelser med til lerret er noe hun tidligere har vist i filmer som
Elsker deg til evig og
Brødre.

En annen side av hennes filmkarriere har vært å ta for seg mennesker som befinner seg i ekstreme emosjonelle situasjoner; som filmer som
Etter bryllupet og
I en bedre verden. I sin nye film, den romantiske komedien
Sommerbryllup i Italia, kombinerer hun det hele i en film, i noe som er blitt en følelsessterk film om kreft, liv og død.

Frisøren Ida (Trine Dyrholm) har nettopp gjennomgått en brystkreftoperasjon og sliter fremdeles med ettervirkningene. Som ikke det er nok for henne, har hennes håndverkerektemann (Kim Bodnia) slått seg sammen med den 25 år yngre bimboen fra regnskapsavdelingen.

På et kontor i København jobber forretningsmannen Philip (Pierce Brosnan). Jobben er livet hans etter at han mistet kona i en bilulykke for noen år siden. Skjebnen fører de to sammen når sønnen til Philip skal gifte seg i sommerpallasset undervakre sitronlunder på Amalfi-kysten, og Philip møter svigerdatterens familie (Ida) for første gang.

Selv om Ida har sine problemer, viser det seg de to gifteferdige også har sitt å slite med, noe som absolutt bør oppklares før bryllupet inngås.

Sommerbryllup i Italia er først og fremst Trine Dyrholms film. Hun gjør en sterk rolleprestasjon som Ida, som har fått mer en nok motstand i livet, men til tross for nedturer har en smittende livsglede. Pierce Brosnan leverer solid, som vanlig, i rollen som enkemannen som får ny livsglede når han treffer Ida under bryllupsforberedelsene.

Susanne Bier er en mester i å røre ved folks følelser. I
Sommerbryllup i Italia smører hun til tider vel tykt på, og filmen fremstår til tider som en dansk
Mama Mia!, med handlingen lagt til italienske Amalfi-kysten. Bildene er så vakre at de fremstår som den reneste turistreklamen, og Susanne Bier gjør ingenting for å nedtone det hele når hun lar det hele akkompagneres av blant andre Dean Martins ”That´s Amore”.

Sommerbryllup i Italia er langt fra Susanne Biers beste film, men det er en sprudlende fortelling som takket være en god regissør og sterke skuespillerprestasjoner gjør den til en hyggelig opplevelse. Jeg er allerede forelsket i Amalfi-kysten uten å ha vært der.