Stellan Skarsgård i Han Petter Molands nye film

Stellan Skarsgård skal ha hovedrollen i  Hans Petter Molands nye film. I andre sentrale roller har Moland fått med seg Pål Sverre Hagen, Peter Andersson og Bruno Ganz.

Hans Petter Moland har fått med seg en rekke anerkjente skuespillere til å bekle de rollene i filmen. Hovedrollen som brøytebilsjåfør Nils spilles av Stellan Skarsgård. Skarsgård er anerkjent for en rekke store roller på film og tv. Han har spilt i over 80 filmer og har samarbeidet med Hans Petter Moland tre ganger tidligere; i Kjærlighetens kjøtere, Aberdeen og En ganske snill mann.

Nils (Stellan Skarsgård) bor på Beitostølen, er gift med Gudrun og har sønnen Ingvar som nettopp har begynt å studere på BI i Oslo. Han er en lykkelig mann på 45 Han brøyter fylkesvei 51 fra Beitostølen over Valdresflya. Han har nylig blitt valgt til «årets borger» på Beito, ser frem til pensjonsalder og barnebarn og lever et bekymringsløst liv, helt til den dagen han mottar telefon om at hans sønn er død av en overdose.

 Sorgen over tapet av sønnen forvandles til mørke hevntanker, og plutselig befinner Nils seg midt i en narkokrig der Greven og hans menn kjemper mot serbisk mafia. Det vakre og fredelige vinterparadiset Beitostølen forvandles til en heftig krigssone.

Øvrige sentrale roller spilles av Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, Max Manus, DeUsynlige, Jernanger), Bruno Ganz (The Baader Meinhof complex, The Reader, Der Untergang, Der Himmel über Berlin) og Peter Andersson (Hamilton – I nationens interesse, Millenium-filmene, Kautokeino-opprøret)

Samarbeid

Kraftidioten er den andre filmen i samarbeidet mellom Hans Petter Moland og manusforfatter Kim Fupz Aakeson. Den første,
En ganske snill mann, vant publikumsprisen under filmfestivalen i Berlin i 2010. Kraftidioten skapes i samme tone som
En ganske snill mann. Den er ikke en komedie, på samme måte som En ganske snill mann heller ikke var en komedie.
En ganske snill mann endte likevel opp som en av de morsomste filmene det året den kom, med glitrende kritikker i norsk og internasjonal presse.