DiCaprio åpner Cannes

Årets filmfestival som  åpner 15. mai blir dermed stjernespekket. I tillegg til DiCaprio bekles de andre hovedrollene av Tobey  Maguire, Carey Mulligan og Joel Edgerton.

Francis Scott Fitzgeralds berømte roman har handlingen lagt 1920-årene – før det store krakket i 1929. Den steinrike oppkomlingen og tilbaketrukkene gangsteren Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) forsøker å fastholde sin fortidige kjærlighet til den nå gifte Daisy (Carey Mulligan). Den bortskjemte Daisy hadde tidligere sviktet ham fordi han var fattig og giftet seg derfor med den rike og brutale Tom Buchanan (Joel Edgerton). Etter hvert begynner det å se ut som om ting går Gatsbys vei, og Daisy begynner å tilbringe mer tid sammen med ham og bli imponert over hans rikdom. Forholdet får voldsomme konsekvenser.

Francis Scott Fitzgeralds roman er filmet tre ganger tidligere. Første gangen som stumfilm I 1926 av Herbert Brenon – en film som er gått tapt. I 1949 laget Elliott Nugent sin versjon, men det er Francis Ford Coppolas versjon fra 1974 som står som den store filmatiseringen fram til nå med Robert Redford og Mia Farrow I hovedrollene. Filmen fikk Oscar for beste kostyme og musikk, men ble aldri den kassasuksessen man håpet.

Siste filmatisering er Robert Markowitz´ tv-serie fra 2000.