Nordisk musikkpris i Trondheim

Det er første gangen den nordisk filmmusikken og prisutdelingen skjer i Norge.

 Bak prisen står NFCN (Nordic Film Composers Network), som er etablert av NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) og de nordiske søsterorganisasjonene.  Prisen er på 10 000 euro. Hvert land nominerer sin kandidat og en internasjonal jury kårer deretter vinneren.  I fjor var Island vertskap, og artisten Björk sto for prisutdelingen til den svenske filmkomponisten Fredrik Emilson for musikken til filmen ”Kronjuvelerna”. I 2011 vant norske Gaute Storaas prisen for musikken til ”Elias og jakten på havets gull”.

De nominerte til årets priser er ennå ikke klar. Musikken til årets nominerte blir presentert under konserten i forbindelse med utdelingen av HARPA i Olavshallen.  I tillegg vil Trondheim Symfoniorkester, under ledelse av dirigent Torodd Wigum, presentere noe av det ypperste innen norsk filmmusikk, fra filmer som blant annet ”Elias og jakten på havets gull”, ”Max Manus” og ”Reisen til julestjernen”.

Vi vil få høre tittelmelodiene ”The Living Daylights”, ”Kamilla og tyven”, ”Har en drøm”, og ”Svalbardtema” fra Orions belte. Solister vil være Helene Bøksle, Alexander Stenerud og Tore Johansen, og konserten sendes på NRK P2.