Gjenåpning av Felix Kino på Aker Brygge

 Egmont rakk ikke mer enn å overta Oslo Kino AS før de nå får sin førstw konkurrent en uke etterpå. Nå gjenåpner Felix Kino på Aker Brygge som Oslo Kino la ned for to år siden.  Gjenåpningen støttes av Norske Filmbyråers Forening og skjer allerede fredag 12. april.

Relansering

 Relanseringen av denne kinoen er et fremskyndet tiltak for å bedre salkapasiteten i en allerede presset kinosituasjon i byen, hvor hele 30% av byens kinosaler nå har blitt stengt den siste tiden.
Kinoen består idag av 2 kinosaler på tilsammen 339 seter.

Fra første dag får publikum presentert flere premierefilmer, deriblant mye omtalte
Spring Breakers, Warm Bodies, m.fl.  Kinoen vil ellers programmere bredt mot alle målgrupper – for voksne og barn.

«Selv om kommunen nå har solgt Oslo Kino, endres ikke kinostrukturen i hovedstaden med det første. Derfor har det nå blitt helt nødvendig med “midlertidige tiltak” for å bedre situasjonen, slik at vi som leverandører av kinofilm får tilstrekkelige visningsmuligheter i Oslo og kan oppnå tilstrekkelig besøk på våre kinofilmer.

Vi har et felles publikum, som vi plikter å tilby et best mulig utvalg av film, med forutsigbarhet og tilgjengelighet i flest mulig deler av byen», uttaler Guttorm Petterson, styreleder i Norske Filmbyråers Forening.

Behov for flere saler

Nå som Vika kino også er stengt frem til neste år, er kinotilbudet i denne bydelen rundt Vika og Aker Brygge, spesielt redusert.

“Vi tror en gjenåpning av en oppgradert Felix Kino med ny, digital kinoteknikk og bredere programprofil, skal kunne erstatte det manglende kinotilbudet i denne delen av byen. Det vil fortsatt være behov for flere kinosaler i sentrum, selv etter at Vika gjenåpner i 2014”, tilføyer Tor Arne Øvrebø, daglig leder hos Folkekinoen.

 

Teknisk sett, er kinoen nå oppgradert til heldigital drift og den vil i løpet av våren installeres med et nytt og bedre 3D- system enn det som vanligvis brukes på kinoer her i Oslo. 

Kinoen får også ny kiosk og i samarbeid med Felix Konferansesenter som innehar alle rettigheter på stedet, åpner det seg nå muligheter for utvidet servering til premierearrangement og andre spesialvisninger ved denne kinoen.

Billetter fåes kjøpt på
www.filmweb.no f.o.m. 10. april – og på selve kinoen fra åpningsdagen.