Filmkritikerprisen til «Som du ser meg»

Prisen  ble overrakt vinneren av Statssekretær Mina Gerhardsen i Kulturdepartementet på vegne av Norsk filmkritikerlag.

Finaleheatet besto av
Som du ser meg,
Kon-Tiki og
Kompani Orheim. Prisen ble først delt ut for 63 år siden og er kåret etter en avstemning blant lagets nær 100 medlemmer.

I begrunnelsen heter det:

«Årets prisvinner lar noen av våre beste skuespillere briljere med de ørsmå nyansene, med potensialet som ligger i et øyeblikks nøling, i det subtile tonefallet, i det uforvarende og det som bare tilsynelatende er uforvarende. Prisvinneren er en tragikomedie om å snakke seg inn i konflikter, ikke ut av dem, om å tråkke på hverandres følelser i aller beste mening. Det er komisk, det er opprørende og av og til hjerteskjærende når tre helt ulike historier flettes uanstrengt i hverandre med det sosiale spillet mennesker imellom som tematisk, rød tråd.

For publikum er filmen en to timer lang øvelse i å krympe seg, og det er en fryd fra første til siste scene. Den er dessuten en imponerende demonstrasjon av at en mann aldeles utmerket kan skape ikke bare én, men tre uforlignelige og interessante, kvinnelige hovedroller.»