«Kon-Tiki» og «Som du ser meg»  de store Kanonpris-vinnerne

Alle de 12 prisenene ble delt mellom tre filmer. Foruten
Kon-Tiki og
Som du ser meg var
Kompani Orheim den tredje filmen som ble hedret.

Dette er niende år på rad Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival arrangerer Kanonprishowet, som er filmbransjens egen prisutdeling. Selve prisen består av en glasskulptur laget av kunstneren Cathrine Maske.

 

Prisvinnere er:

Beste kvinnelige hovedrolle: Cecilie A. Mosli – Kompani Orheim

Beste mannlige hovedrolle: Kristoffer Joner – Kompani Orheim

Beste birolle: Andrea Bræin Hovig – Som du ser meg

Beste lyddesign: Tormod Ringnes og Baard Haugan Ingebretsen – Kon-Tiki

Beste klipp: Jens Christian Fodstad – Som du ser meg

Beste produsent: Aage Aaberge – Kon-Tiki

Beste regi: Dag Johan Haugerud – Som du ser meg

Beste produksjonsdesign: Karl Júlíusson – Kon-Tiki

Beste foto: Geir Hartly Andreassen – Kon-Tiki

Beste manus: Dag Johan Haugerud – Som du ser meg

Beste filmmusikk: Johan Söderqvist – Kon-Tiki

Beste nyskaper: Dag Johan Haugerud – Som du ser meg

 

Kanonprisen er filmbransjens egen pris, der de beste av de beste fra fjorårets norske filmer blir hedret av sine egne. Åtte fagforbund har stemt frem sine egne kolleger til 11 ulike priser. I tillegg til bransjens egne priser kåres Beste nyskaper av en egen jury. Denne prisen går til en aktør som har bidratt til å utvikle filmmediet som kunstnerisk uttrykk.

Medlemmene i følgende bransje­organisasjoner har stemt frem vinnerne i de ulike kategoriene: Norsk skuespillerforbund, Norske filmregissører, Produsentforeningen, Filmforbundet, NOPA, Norsk komponistforening, Norsk filmlydforening, Norsk dramatikerforbund. Kategorien Beste nyskaper er kåret av en egen jury bestående av Øyvor Dalan Vik, Gunnar Iversen og Jan Langlo.