Enkel humor

Luc Besson har igjen satt seg i registolen. Han er mannen bak klassikere som Niktia, Leon og
The Fifth Element. De  siste årene har han viet til å jobbe som produsent. Nå vender han tilbake med mafiakomedie med store Hollywood-navn i hovedrollene.

Mafiakomediene hadde sitt høydepunkt for ti år siden med Analyze This hvor Robert DeNiro ikke bare var morsom, men også sjarmerende. Luc Bessons Farvel til mafiaen glir godt inn i denne tradisjonen.

Giovanni (Robert DeNiro) har tystet på sine gamle mafiavenner. på leting etter tysteren Giovsanni. Det er pris på hans hode.

Som takk for hjelpen blir han og familien en del av myndighetenes vitnebeskyttelsesprogram. Sammen med kone (Michelle Pfeiffer) og barn skal de start et nytt liv på den franske landsbygda under overoppsyn av FBI. Men i stedet for å leve en stille og rolig liv uten å tiltrekke seg oppmerksomhet. Det går dårlig. Det er snakk om en familie som er vant til bli behandlet med respekt. Giovanni og frue har ingenting til overs for håndverkere som ikke holder avtaler og småkorrupte ordførere – og det får følger. For å konsentrere seg om noe annet bestemmer han seg få skrive sin egne memoarer.

Farvel til mafiaen er en actionfylt komedie hvor Luc Besson og Robert DeNiro får utfoldet seg i en film som har flere referanser til
Goodfellas. Det er langt fra noen moralistisk film, men likevel en god fortelling om godt og ond, svik og samhold.