Svensk remake av Detektiv Downs

Friland film, produksjonsselskapet bak
Detektiv Downs, har bestemt seg for å utsette videre forhandlinger med Hollywood til fordel for svenske Omega film & TV . Det ble kjent for to uker siden at Friland film var i konkrete forhandlinger med to amerikanske aktører om remakerettigheter, men at det avtalen ikke var landet på grunn av diskusjoner rundt castingvalg.

– Med Peter Kropenin og Omega film har vi en produsent som har lykkes godt med lignende filmer tidligere. Han er veldig engasjert og har stor tro på prosjektets muligheter i Sverige, og har garantert for at hovedrollen skal spilles av en skuespiller med downs syndrom. En slik garanti lykkes vi ikke med mot de amerikanske selskapene, og da Omega film kom på banen i slutten av forrige uke, ble vi raskt enige om å gå videre med en avtale. Omega har selv produsert publikumssuksesser med skuespillere med downs syndrom i sentrale roller, og forstår hva de går til. Dessuten sikrer denne avtalen at vi får noe mer kontroll over rettighetene, og at remaken blir i Bård Breiens ånd, sier Asle Vatn som er filmens produsent.

Den erfarende produsenten Peter Krupenin hørte rykter om utsolgte visninger og spontan applaus når
Detektiv Downs åpnet på norske kinoer forrige helg. Nå har selskapet hans Omega Film & Television i Sverige sikret seg rettighetene til en remake av filmen.

Detektiv Downs hadde en fantastisk åpningshelg. Neste alle visningene i Oslo, Trondheim og Bergen var utsolgt og publikum falt ut i spontan applaus under mange av visningene. Filmen er siden premieren sett av over 37.000. Det er ingen tvil om at det norske publikum har latt seg sjarmere av privatdetektiven Robert Bogerud.

Før premieren her hjemme har
Detektiv Downs med Svein Andre Hofsø i hovedrollen gjort seg bemerket i utlandet. Allerede i september hadde den sin verdenspremiere under verdens største sjangerfilmfestival, Fantastic Fest, i Texas. Her fikk også Hofsø prisen for beste mannlige hovedrolle. For bare noen uker siden ble regissør Bård Breien og Svein Andre Hofsø invitert til London og BBC Global for direktesendt intervju.