Wes Anderson åpner Berlin-festivalen

The
Grand Budapest Hotel
er fortellingen om Gustave H, en legandarisk concierge på et berømte europeisk hotell i mellomkrigstiden og Zero Moustafa, – lobbygutten  – som blir hans beste venn. Fortellingen innholder blant annet tyveri av berømte malerier og kampen om en enorm famlieformue med et Europa i forandring som bakgrunnsteppe.

Hovedrollene spilles av Ralph Fiennes og Tony Revolori. Den stjernebesatte rollelisten innholder ellers: F. Murray Abraham
, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson og Owen Wilson.

Wes Anderson  har tidligere deltatt I filmfestivalen i Berlin med
The Royal Tenenbaums (2002) and
The Life Aquatic with Steve Zissou (2005).