Et vakkert eventyr

Selv om denne animasjonsfilmen er nokså forskjellig frahans tidligere filmer, vitner den nok en gang om en filmskaper med originalitet og en formidlerevne utenom det vanlige. Det hele er vakket og rørende fortalt.

«Det er en historie om min mor, og det er sant, » insisterer filmens forteller. «Hvert ord av den. «

Vi møter Hana, en hardt arbeidende student ved universitetet i Tokyo.  Hun legger merke til en rolig, hengslete ung mann i hennes historieklasse som tar notater, men ikke har de nødvendige lærebøkene. Etter hvert som de blir kjent, forelsker de seg i hverandre. Han innrømmer motvillig at han er varulv. Han er den siste av sin rase, som har vært utryddet i Japan i minst et århundre. De to gifter seg og får to barn sammen. Etter en tragisk ulykke og mannens død flytter, hun på landet for å starte et nytt liv for seg å barna som har arvet overnaturlige evner fra sin far.

Hana flytter familien til et falleferdig gammelt gårdshus i en avsidesliggende fjellandsby. Som det godhjertede mennesket hun er, vinner hun respekt og hengivenhet blant sine eksentriske naboer. Hun prøver å holde sine barns overnaturlige evner skjult. Datteren Yuki ønsker å gå på skole og leve bare som et menneske, mens broren Ame skulker skolen og utforsker de omkringliggende fjellene som en ulv. Hans lærdom kommer ikke fra lærebøker, men fra en klok, gammel rev.

Wold Children  er usedvanlig vakker fortalt av Mamoru Hosoda. Filmen byr på både humor og alvor. Han lar scenene utfolde seg vakkert i sitt eget tempo –nedtonet i dialogen. Nok en gang byr en Hosoda på en original, annerledes og spennende tegnefilm som er like spennende for stor og liten.

Wolf Children er en japansk perle.