The Act of Killing er Oscar-favoritt

Filmen om kuppet i Indonesia, som førte general Suharto til makten, har allerede vunnet en rekke priser. Den er regissert  av den København-bosatte amerikaneren Joshua Oppenhemier og produsert av Signe Byrge Sørensen på danske Final Cut For Real.

I
The Act of Killing spiller gjerningsmennene –som tilhørte diktaturets dødsskvadroner og som ennå lever som frie menn – opp scener som forestiller mord som de utførte for regimet. Iscenesettelsen gjøres i filmstiler de selv har fått velge – alt fra storslagne musikaler til klassiske krimdrama i Hollywoodstil. Samtidig forteller drapsutøverne –ikke uten stolthet – detaljer om diktaturets overgrep som kostet 1,5 millioner mennesker livet.

 National Society of Film Critics (NSFC) kåret brødrene Ethan og Joel Coens
Inside Llewyn Davis til beste film i 2013. De fikk også regiprisen. Franske Blå er den varmeste fargen ble den beste utenlandske film.