‹‹Kraftidioten›› solgt til over 40 land

Kun 6 ganger på 42 år har en norsk spillefilm vært representert i hovedkonkurransen. Hans Petter Moland står bak tre av filmene.

Bare rundt 20 av de over 5000 filmene som årlig meldes inn til Berlinalen blir plukket ut til å delta i hovedkonkurransen. Med
Kraftidioten har Moland klart å passere nåløyet tre ganger og allerede før filmen har hatt sin premiere er den solgt til over 30 land.

Distributører i viktige markeder som Storbritannia, Tyskland og Frankrike har sikret seg filmen. I tillegg er den solgt til land som Belgia, Nederland, Luxembourg, Tyrkia, Ungarn, Polen, Romania, Estland, Østerrike, Sveits, Albania, Slovenia, Kroatia, Serbia, Montenegro, Bosnia, Kosovo, Makedonia, Tsjekkia, Slovakia og Sør-Korea.

– Dette er en fantastisk start for Kraftidioten, sier produsent Finn Gjerdrum. – Molands filmer vekker alltid nysgjerrighet utenlands og det er en bragd å bli valgt ut til hovedkonkurransen i Berlin. Interessen for
Kraftidioten bekrefter hans posisjon som en markant nordisk filmskaper. Vi har stor tro på at filmen vil bli solgt til mange land, og vi gleder oss til at den har norsk premiere 21. februar.

Berlinpremiere mandag

Førstkommende mandag er Moland til stede i Berlin med et stort team for å overvære verdenspremieren på filmen. Et stjernelag bekler rollene med Stellan Skarsgård, Bruno Ganz og Pål Sverre Hagen i hovedrollene. I øvrige roller: Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Gard B. Eidsvold, Jon Øigarden, Birgitte Hjort Sørensen, Peter Andersson, Leo Ajkic, Sergej Trifunovic, Goran Navojec, Miodrag Krstovic, Stig Henrik Hoff, Arthur Berning, Atle Antonsen, Tobias Santelmann, Jan Gunnar Røise, Kåre Conradi, Kristoffer Hivju, Hildegun Riise og Julia Bache Wiig.

Norsk premiere for
Kraftidioten er 21. februar.