Gravity den store BAFTA-vinneren

Det var konkurranse mellom to vilt forskjellige filmer – en 3D katastrofefilm fra rommet og en urokkelig skildring av amerikansk slaveri på attenhundretallet.

Gravity vant seks priser, inkludert beste regissør og beste britiske film. Men
12 Years A Slave plukket opp den gjeveste prisen: beste film og Chiwetel Ejiofor ble kåret til beste skuespiller.
American Hustle stakk av med tre priser.

Alfonso Cuarón ble kåret til beste regissør og sa at du ville ikke vite det fra hans aksent, men han betraktet seg selv en del av den britiske filmindustrien. Han har bodd i London i 13 år og spøkte: «Jeg fremstår som en god grunn for å dempe innvandringen.»

Gravity, med en meksikansk regissør, amerikanske stjerner og med det ytre rom som arena ble til manges overraskelse inkludert i beste britiske filmkategorien. Likevel, den oppfylt reglene og ble den store vinneren.

Imponerende

Gravitys prisdryss  er imponerende, bare en pris bak de sju BAFTA-prisene vunnet av
The Artist i 2012 og
Kongens tale i 2011. Rekorden på ni priser holdes av
Butch Cassidy og Sundance Kid.

Gravity vant også prisene for beste spesialeffekter, beste lyd, beste foto og beste originalmusikk – sistnevnte av den britiske komponisten Steven Price .

Litt norsk

Andre vinnere inkluderte den delvis norskproduserte
The Act of Killing. Den vant i dokumentarseksjonen og dens regissør Joshua Oppenheimer brukte sin tale til å anklage Storbritannia og USA for aktivt å støtte folkemord i Indonesia i 1965 og regimet som fulgte.

Beste animasjonsfilmprisen gikk til Disneys
Frost.

Seremonien ble ledet av Stephen Fry, som erklærte seg » ydmyket, beæret og i beste forstand av ordet, betalt for å være her. «