Årets første kalkun

Denne stjernespekkede new age-inspirerte fantasyfilmen  er noe av det verste som er presentert kinopublikum på lenge.

Filmen bygger  på Mark Helprins 800 sider tunge fantasyklassiker Winter’s Tale fra 1983, og er regidebuten til manusforfatter Akiva Goldsman som tydeligvis har fått store budsjetter til å lage noe av det verste som er vist på kino på lenge. Det er trist, for Akiva Goldsman er mannen som i sin tid fikk Oscar for beste manus for
A Beautiful Mind med Russell Crowe i hovedrollen. Det forklarer nok også hvorfor Russell Crowe har valgt å kaste bort sitt talent i
Winter´s Tale.

Utgangspunktet for fortellingen som strekker seg over hundre år, er at vi alle er en del av et mirakel og styres av skjebnen –og der ute i universet finnes det er personen som er ment for deg. Livet styres av skjebnen som kjemper din sak mot de mørke kreftene. Det er tilfellet for Peter Lake (Colin Farrell) som lever videre like ung i vår tid gjennom reinkarnasjon.  Han er en småkriminell omstreifer som søker svare på spørsmål om sin fortid og leter etter kjærligheten. Den finner han i den unge og vakre, men tuberkuIøse rikmannsdatteren Beverly som han møter under et innbrudd. I et tilbakeblikk får vi vite at han en gang for hundre år siden var en tyv. Han forfølges av sin tidligere sjef – den demoniske og også reinkarnerte Pearly Soames (Russell Crowe) som vil ta livet av ham.

Plottet er et gapende synkehull så dumt at selv eksamenskandidatene fra Märtha Louises  engleskole neppe vil svelge dette. Resultatet er blitt en totalt intetsigende sammensurium av en film. Denne høytflyvende historien er full av klisjeer at det blir så pinlig at du vrir deg i kinosetet. Det virker rett og slett ikke som regissør/manusforfatter Akiva Goldsman ikke vet hva han vil med filmen. I tillegg byr filmen på forferdelig kameraarbeid i en blanding av håndholdt kamera og statiske scener ispedd spesialeffekter med en flyvende hest.

Winter’s er så pinlig og full av dårlige replikker at Aune Sands
Dis fremstår som et mesterverk
.
Winter´s Tale er rett og slett en forbrytelse mot filmpublikummet.