Iskaldt drama på Finse

Finse illuderer Grønland i den stjernespekkede filmen.

Innspillingen av
Nobody Wants the Night pågår på Finse for tiden i regi av spanske Isabel Coxet. I filmsammenheng er Finse, som ligger 1222 meter over havet, mest kjent fra
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Denne gangen er det scener som skal illudere Grønland tidlig på1900-tallet som spilles inn her.

Filmen er basert på den spanske forfatteren Miguel Barros´ historie om to kvinner fra to helt forskjellige verdener som kjemper for å overleve i svært ugjestmildt klima. De  er begge forelsket i den same mannen, den amerikanske polareventyreren Robert Edwin Peary Sr, som i 1909 bommet på den geografiske nordpolen med 8 kilometer.

Juliette Binoche spiller Josephine, som venter på eventyreren som foretrekker berømmelse og iskulde fremfor sitt hjemlige overklasseliv. Den andre som venter på ham er Allaka, en inuitkvinne spilt av japanske Rinko Kikuchi, som venter barn med Pearey. Eventyreren Robert Edwin Peary Sr spilles av irske Gabriel Byrne.