‹‹1001›› gram er Norges Oscar-kandidat

Den norske Oscar-komiteen valgte  enstemmig
1001 gram som Norges Oscar-kandidat.

Oscar-komiteens begrunnelse

«
1001 Gram er en film som utmerker seg med et tydelig internasjonalt tilsnitt. Oscar-komiteen vil på samme tid påpeke at filmen har originalitet, varme og en underfundig humor som er universell. Vi vil også framheve filmens solide skuespillerprestasjoner, denne gangen med en sentral kvinnelig hovedperson. Hamer er tro mot sitt eget unike univers, med en visuell formfullhet som ikke minst gjør seg gjeldende i foto og miljøskildringer.
1001 gram er nok et overbevisende bidrag til Bent Hamers etter hvert imponerende filmografi som også tidligere har representert norsk film på internasjonale festivaler og gjennom distribusjon.»


1001 gram er en film som på Bent Hamers unike vis skildrer sorg, kjærlighet og livets små og store utfordringer og som vi i komiteen har tro på at skal gjøre seg bemerket i Oscar-løpet, sier Oscar-komiteens leder Sindre Guldvog.

Om 1001 gram

Manus og regi på
1001 gram er ved Bent Hamer. Filmen handler om den norske vitenskapskvinnen Marie. Når hun reiser til Paris på et seminar om hvor mye en kilo egentlig veier, er det hennes egen målestokk for skuffelser, sorg, og ikke minst kjærlighet som til slutt kommer til syne på vektskålen.

1001 Gram er produsert av Bent Hamer for BulBul Film og har verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september, før den åpner Bergen International Film Festival den 23. september. Filmen har norsk premiere 26. september. Bent Hamer har to ganger tidligere representert Norge i kampen om en Oscar, i 2003 med
Salmer fra kjøkkenet og
O’Horten i 2008.

 

Om komiteen

Årets norske Oscar-komité består av:

Sindre Guldvog fra Norsk filminstitutt (leder). Birgitte Bratseth fra Norske Dramatikeres Forbund, Randolf Walderhaug fra Norsk Skuespillerforbund, Leiv Igor Devold fra Norske Filmregissører, Aage Aaberge fra Norske Film, TV- og spillprodusenters forening, Sverre Pedersen fra Norsk Filmforbund og Mode Steinkjer fra Norsk Filmkritikerlag.