Rekordmange deltakere på årets Fjellfilmfestival

Festivalsjef Roger Bareksten er svært fornøyd med utsolgt festival og flere deltakere enn noen gang.

– Fjellfilmfestivalen har etablert seg som en festival unge friluftslivsinteresserte mennesker vil ha med seg hver høst, sier Bareksten.

Flere av filmene ble vist under åpen stjernehimmel, på et filmlerret med Gjendevannet og Besseggen som kulisser. Lørdag kveld var det førpremiere på den mye omtalte filmen
Mot naturen, regissert av Ole Giæver. Filmen vises på kino fra 19. september.

– Det var en helt magisk stemning da alle festivaldeltakerne var samlet i utendørsamfiet og fikk oppleve denne sterke filmen, forteller Bareksten.

Trollbandt publikum

Cecilie Skog trollbandt et overfylt sirkustelt lørdag kveld da hun fortalte om sine ekspedisjoner blant annet til Nordpolen og Sydpolen. Og fra midnatt var det duket for dunjakkedisko, som har blitt en tradisjon på Fjellfilmfestivalen.

– Takket være det fantastiske vertskapet på Gjendesheim Turisthytte og rundt 60 frivillige som har stått på fra morgen til kveld har vi gjennomført tidenes Fjellfilmfestival. Det har også vært viktig for meg å samarbeide med Vågå kommune. Flere av aktivitetene på festivalen har vært drevet av folk fra bygda, sier han.