Jakob Oftebro er Tordenskiold i ny film

Danske Henrik Ruben Genz står for regien .
Tordenskiold – blir et drama/komedie med Jakob Oftebro og Martin Buch i hovedrollene. Manus er skrevet av Erlend Loe.  Filmen forventes å få premiere mot slutten av 2015.

I
Tordenskiold følger vi den 29-årige viseadmiralen Tordenskiold og hans kammertjener Kold. Året er 1720, freden er underskrevet, krigen er slutt og sjøhelten aner ikke hva han skal gjøre med livet sitt. Kold overtaler ham til å reise på frierferd til England, men turen utvikler seg til en morsom og grotesk reise fra Christianshavn, ned gjennom Danmark over grensen og inn i det nordtyske riket.

Kometkarriere

I filmen spiller Jakob Oftebro og Martin Buch  paret Tordenskiold og Kold. Jakob Oftebro har gjort kometkarriere etter sin rolle i den Oscarnominerte
Kon-Tiki fra 2012, og 2014 er og har vært et usedvanlig travelt år for Oftebro. Han var Shooting Star ved Berlin International Film Festival og medvirkede i to av sommerens danske filmer
Lev stærkt og ”
Når dyrene drømmer. Han blir også aktuell i tv-serien
1864  som samlet hele Danamark for tv-skjermene sist helg. I 2015 kan Jakob Oftebro ses i filmene
Guldkysten og
Skammerens datter.

Frisk

– Tordenskiold er den friskeste og mest moderne historie jeg har hatt mine hender på. Filmen er en atypisk periodefilm og et portrett av et vennskap mellom en herre og hans tjener. Vi fokuserer på de siste ukene av nasjonalheltens liv og ser Tordenskiold som en verdensmann i oppløsning; en slags rockstjerne, som har mistet sin scene og dermed sin identitet. Vi vil ta med publikum på en underholdende reise, en slags road-movie, dypere og dypere inn i sinnets mørke kroker”, forteller Henrik Ruben Genz.

Henrik Ruben Genz spillefilmdebuterte med den prisbelønnede barnefilmen
En som Hodder (2003) og opplevde enorm suksess med den kritikerroste
Frygtelig lykkelig (2008). Filmen mottok fem Bodil priser  og syv Robert priser. I 2012 fulgte komediedramaet
Undskyld jeg forstyrrer. Henrik Ruben Genz hadde nettopp premiere på sin første amerikanske produksjon
Good People med James Franco, Kate Hudson og Omar Sy.