Svensk film fra Oslo vant i Chicago

Det er den andre prisen på en A-festival på kort tid. Filmen hadde nylig verdenspremiere i Zürich og vant der kritikerprisen, i tillegg til «special mention» til begge de kvinnelige hovedrollene. En av til dem, den norske 18-årige debutanten Mona Kristiansen,gjør en lysende rolle. Den andre «special mention» gikk til det svenske stjerneskuddet Bianca Kronlöf.

Filmen er i sin helhet spilt inn i Oslo, har norsk produsent (Gudny Hummelvoll) og en rekke norske skuespillere i rollene.

Svensker – den nye underklassen

Filmen handler om Dino, spilt av Bianca Kronlöf, som flytter til Oslo for å jobbe og ender opp i et middelklassehjem, ansatt som barnepasser og hushjelp. Huseieren spilles av Henrik Rafaelsen, tenåringsdatteren av Mona Kristiansen og det utvikler seg et trekantdrama.

I andre roller finner vi bl.a. Petronella Barker, Anne Ryg, Anders T. Andersen, Kyrre Hellum og Trine Wiggen.

Svenskjævel er støttet av NFI og distribueres av Euforia med antatt norsk kinopremiere i februar/mars. 

Flere norske priser i Chicago

I tillegg vant John Chr Rosenlund fotoprisen i Chicago for Bent Hamers
1001 gram og Marianne Ulrichsen vant kortfilmprisen for sin
Amasoner.