Kompromissløs film

Nånting måste gå sönder spilles rundt den kjønnsidentitetsløse Sebastian (Saga Becker) som er på leit etter kjærligenheten og sin egen identitet.

Sebastian håper å på å treffe den rette. Hans søken fører ham ut i Stockholms parker og hvor han har møter som ikke er noe mer en tilfeldig sex. Når Sebastian treffer det sterkt berusede og spyende jevnårige Andreas i parken – satser han alt. Problemet er at Andreas ser på seg selv som en helt streit fyr. Når de to våkner opp i sammen i Sebastians seng er ikke nattens opplevelser av kjærlighet like sikker.

Den realistiske tonen i filmen gjør den til tider vond å se på. I tillegg innholder filmen sexscener som nok vil gi den problemer med sensuren i mange land.

Sebastian føler seg som en kvinne i en mannskropp og drømmer om en fremtid som Ellie. Det gjør hans kjærlighetsliv enda mer komplisert. Han føler seg som kvinne og tiltrekkes av menn, mens mennene som er interessert i ham er homofile menn.

Vi opplever en Sebastian som er på vei mot stupet og undergangen. Det hele virker håpløst, men regissør Ester Martin Bergmark gir oss et uventet og oppløftende slutt.
Nånting måste gå sönder er en kompromissløs og sterkt personlig film om å finne seg selv.