Anne Sewitsky til Sundance med ‹‹De nærmeste››

Som første norske regissør vant Anne Sewitsky juryens hovedpris, Grand Prix, for sin debutfilm Sykt lykkelig under Sundance-festivalen i 2011. Sewitsky, manusforfatter Ragnhild Tronvoll og produsent Synnøve Hørsdal i Maipo Film dannet den gang det kreative teamet, og har videreført sitt samarbeid med
De nærmeste.

Familiedrama

De nærmeste er et uvanlig familiedrama. Charlotte (Ine Marie Wilmann) har et komplisert forhold til sin mor, og lever ut behovet for nærhet alle andre steder enn i sin egen familie. Når hun møter halvbroren sin Henrik (Simon J. Berger) for første gang i voksen alder, blir det et grensesprengende møte mellom to søsken som ikke vet hva en vanlig familie er.

-Det er utrolig stas å få lov til å dra tilbake til Sundance igjen. Det er en ære å få vise filmen for aller første gang under en av verdens viktigste filmfestivaler, sier regissør Anne Sewitsky.

-Å bli tatt ut til denne svært viktige amerikanske filmfestivalen der hun tidligere har vunnet den største prisen, viser at Anne Sewitsky har opparbeidet seg internasjonal anerkjennelse som regissør. Vi har like store forventninger til De nærmeste som det Sundance har, sier Stine Helgeland, avdelingsdirektør lansering i Norsk filminstitutt.

-For oss er dette det ultimate for denne filmen! Vi ønsket å komme tilbake til Sundance med Anne Sewitskys neste film. Sundance åpnet verdensmarkedet for
Sykt Lykkelig og er en fantastisk plattform for å få en film ut i verden.
Sykt Lykkelig ble til slutt solgt til over 50 land, sier produsent Synnøve Hørsdal.

De nærmeste har norsk premiere den 27. mars 2015.