Steven Spielberg finner sin Sophie

Tidligere i år ble det klart at Roald Dahls bok ‘BFG’ fra 1982 (Big Friendly Giant), om den snille kjempen som får en livslang venn i den lille jenta Sophie skulle filmatiseres.

For de som har et nært forhold til boken, kunne denne nyheten føles både spennende og faretruende på en og samme gang. Men når nyheten i tillegg inneholdt beskjeden om at selveste Steven Spielberg skal regissere, kunne skuldrene falle tilbake til sitt naturlige utgangspunkt.

Mannen bak den magiske historien om romvesenet E.T og gutten Elliot som blir bestevenner, må jo være den rette mannen for Dahls enormt fantasifulle historie.

Manusforfatter Melissa Mathison som skrev E.T. the Extra-Terrestrial (1982), har også ført pennen i BFG-adapsjonen, noe som bare bygger mer opp under forventningene.

For ikke lenge siden kom nyheten om at skuespiller Mark Rylance skal spille kjempen, og for to dager siden kom endelig nyheten om at rollen som Sophie besatt.

Nykomlingen Ruby Barnhill skal spille den modige og eventyrlystne jenta som møter den godsinnede kjempen. Empire skriver at Spielberg mener at selv Roald Dahl selv ville synes Ruby er like fortryllende som de, og at de har funnet en fantastisk Sophie.

Dahls barnebarn Luke Kelly, som også driver Roald Dahl Literary Estate, sier videre (ifølge Empire) at karakteren Sophie er en av de mest elskede unge heltene blant Roald Dahls historier. Han sender sine gratulasjoner til Ruby, og håper hun vil få et magisk eventyr gjennom rollen.

BFG får amerikansk premiere 1 juli 2016.