Dansk spillefilmdebutant vant i Gøteborg

Manusforfatter og regissør Samanou Acheche Sahlstrøm begynte som assistent i Lars von Triers selskap Zentropa. Der har han jobbet med blant andre Susanne Bier, og hans debutfilm spiller på det samme følelsesmessige registret som i Biers
Elsker deg for evig, hvor en ung mann blir en ”omsorgspakke” etter en ulykke.

 In Your Arms ble også tildelt den internasjonale kritikerprisen. I filmen blir Niels (Peter Plaugborg fra
Submarino)hjelpeløse på grunn av en uhelbredelig sykdom. Sykepleieren Mary (svenske Lisa Carlehed) er den eneste som orker hans bitterhet. Hennes egen mentale helse er ikke på topp. Familien gir til slutt sitt samtykke til at Niels kan dø på en selvmordsklinikk i Sveits, og spør Maria å greise med ham. De tar toget via Hamburg og reisen er, tross alt, en fin pause i Marias liv. Spesielt fordi hun gjør det med Niels.

Bortsett fra noen mobbet mannlige lærere i grunnskolen i islandske
Nordens Paris dominerte årets nordiske race av kvinnelige hovedpersoner. Danske Michael Noer skildrer i
Key House Mirror livet i en pensjonisttilværelsen hvor Lily (Ghita Nørby) møter lidenskapen (Sven Wollter) i sluttfasen av livet. Rebekah Josephson, 11 år på tidspunktet for opptak, og Amy, 22, er begge suverene i Sann Lenkens
Min lillesøster, basert på regissørens egne opplevelser av spiseforstyrrelser. Filmen vant publikumsprisen i konkurransen.

Det ble ingen pris på Anne Sewitsky denne gangen til tross for rosende anmelder av
De nærmeste.