«The Drop» – velkonstruerte gangsterintriger

5

Det er ikke uten et visst vemod man ser The Drop med James Gandolfini i det som skulle bli hans siste filmrolle.

I dette krimdramaet spiller Gandolfini bareieren Marv, hvis serveringssted i Brooklyn styres av tsjetsjenske kriminelle som benytter det til lysskye pengeoverleveringer.

Filmens hovedperson er imidlertid Marvs bartenderfetter Bob (Tom Hardy). Når han redder en mishandlet hund fra en søppelkasse, blir Bob kjent med Nadia (Noomi Rapace), som har en voldelig ekskjæreste (Matthias Schoenaerts) som stadig hjemsøker henne. Flere komplikasjoner oppstår imidlertid når Marvs bar ranes under en pengetransaksjon, med den uheldige konsekvens at de to fattige fetterne blir stående ansvarlige for pengene mafiaen aldri mottok.

The Drop er regissert av belgiske Michaël Roskam med manus basert på en novelle av Dennis Lehane, som også har skrevet de litterære foreleggene for Mystic River, Gone Babe Gone og Shutter Island.

Ingrediensene er nesten i overkant klassiske, men det The Drop mangler i originalitet tar den igjen i et velkonstruert og underholdende plott som tar flere uventede vendinger helt fram til siste unngåelige konfrontasjon. Samt en imponerende skuespillerbesetning som alle gjør det meste ut av sine roller, med den stadig mer interessante Tom Hardy i spissen.