«Brødre» – her er ditt liv

5

Det ble stor oppmerksomhet da Richard Linklater kom med Boyhood, en film som er filmet over tolv år – fjorten dager hvert år.

Aslaug Holm har tatt et lignende grep, men den store forskjellen er at hennes film er en dokumentar. Hun har fulgt sine to sønner, Markus og Lukas, med filmkamera gjennom åtte år av oppveksten på Sagene i Oslo, og gjennom ferier på hennes barndoms Smøla.

Aslaug Holm er en erfaren dokumentarfilmskaper. Mange vil huske filmen Oljeberget med Jens Stoltenberg. Hun har fotfulgt sine to sønner og fanget de små øyeblikkene i livet som utgjør begynnelsen på et liv fra de er fem og åtte år og inntil den eldste slutter på ungdomsskolen.

Styrken til Brødre er det alminnelige, den dagligdagse gjenkjennelsen – opplevelser du husker fra din egen barndom.  Vi møter dem på skolen, i fritiden og på ferie – ja, selv når vinduet knuses med et ballspark på skolen er mor der med kamera og når storebror har farget håret og fått ring i øret og venter spent på pappas reaksjon.

Vi møter brødrene når de utfordrer sin egen redsel, drømmer om livet fremover og i hverdagen.
Brødre handler om oppvekst i det moderne Norge. Her er det ingen stor dramatikk, men hverdagene som utgjør et liv.
Brødre er rett og slett en vellykket oppvekstfortelling fra dagens Norge.