«Wild Tales» – løsslupne hevnsagaer

4

Denne herlig absurde argentinske filmen starter på et fly, hvor det gradvis avdekkes at passasjerene har noe til felles – helt til anslaget ender opp i et ganske så fabelaktig klimaks som forteller publikum at her kan absolutt alt skje.

Wild Tales er en slags antologifilm bestående av atskilte historier (i seg selv forfriskende at de ikke forsøkes sammenflettet!), som alle tar utgangspunkt i mer eller mindre dagligdagse situasjoner: En forbikjøring på landeveien, en bil taues bort i byen, en servitør gjenkjenner en kafégjest, et par gifter seg.

De eskalerer imidlertid raskt til noen riktig ville og gjerne også voldelige historier, med hevn som gjennomgangstema. For øvrig er det best å si så lite som mulig om historienes konkrete innhold, utover at man kan forvente seg noen gledelige overraskelser.

Regissør og manusforfatter Damián Szifron utviser en blanding av lekenhet og stilsikkerhet som kan minne om Pedro Almodóvar, som da også står oppført som produsent på filmen.

Wild Tales er en liten rakker av en film med masse gledelig sort humor og smart historiefortelling, som i likhet med mange av karakterene den handler om på ingen måte legger bånd på seg. Vel å merke med langt heldigere resultat for filmens del.