Angela Merkels liv rulles opp i ny film

Hun er den første kansleren som er født i det tidligere DDR.

Det dreier seg selvsagt om den 60-årige Angela Merkel. Livet hennes blir nå kinofilm. Filmen får premiere i 2017. Filmen produseres av Berlin-selskap AVE og har så langt arbeidstittel
Angela Merkel.

Den kommende filmen vil prøve å gi et svar på både hvem politikeren og mennesket Merkel egentlig er. I en uttalelse i forbindelse med publisering av prosjekt skriver sjefen for AVE, Walid Nakschbandi, om Merkel –  av mange ansett som en av Europas mektigste ledere:

«Folk diskuterer – kritisere eller beundrer det hun gjør, men du vet ikke egentlig hvem hun er, hvor hun kommer fra og hva hun står for.

Hvorfor gjør hun alt dette? Hva er hennes bilde av Europa og Tyskland? Hvordan er hun privat? Hvordan bor  hun? » Alt dette filmen vil forsøke å gi et svar på.

Angela Merkel ble født Angela Dorothea Kasner og er nå i sitt andre ekteskap. Hun har ingen barn, og hun begynte sin politiske karriere etter fallet av murene, da hun ble med i det konservative CDU og ble oppdaget av Helmut Kohl som gjorde henne minister for kvinner og ungdom.

Hvem skal spille Merkel, er fortsatt uklart. I 2017 år, vil det være valg i Tyskland, Angela Merkel har fortsatt – 10 år etter at hun ble valgt – bred støtte i den tyske befolkningen. Gjenvelges hun vil hun få sin fjerde periode som tysk kansler.

Manuset til filmen skrives av Der Spiegel-journalisten Dirk Kurbjuweit som tidligere har gitt ut to bøker om Merkel.