«The Second Best Excotic Marigold Hotel» – Sjarmbombe

2

Til tross for fraværet av noen annen kilde enn romanen av Deborah Moggach som var kilden til første film, har regissør John Madden og manusforfatter Ol Parker forsøkt å gjenskape vinnerformelen og gjenforene de overlevende fra forrige film i Jaipur med nye opplevelser.

Her i den nye filmen forbereder Sonny (den utrolig sjarmerende Dev Patel) sitt ekteskapet og utvidelse av virksomheten. Nå som The Best Exotic Marigold Hotel er fullbooket med langtidsgjester bestemmer de to daglige lederne, Muriel Donnelly (Maggie Smith) og Sonny Kapoor (Dev Patel), seg for at de vil ekspandere. De har funnet det rette stedet: The Second Best Exotic Marigold Hotel.

The Second Best Excotic Marigold Hotel er en enkel fortelling om en gjeng pensjonister som vil mer enn å sitte i gyngestolen på sine gamle dagen. De har reist til Jaipur i India og startet et nytt liv der. Vi møter er fotovakkert India, full av sjarm og intense inntrykk, og for pensjonistene våre er det også kjærlighet i luften.

Richard Gere er denne gangen kastet inn i ensemblet bestående av kremen av britiske teaterskuespillere godt over pensjonsalderen – bestående av blant annet Maggie Smitt, Juni Dench, Bill Nighy og Celia Imrie.

Den nye gjesten, Richard Geres inntreden, skaper nærmest ekstatiske tilstander blant de aldrende damene. Han kommer til hotellet som forfatteren som søker inspirasjon til sin nye roman og kanskje finne kjærligheten –og det gjør han til de grader.

Richard Gere (som Sonny tror er en hotellinspektør selv om han hevder å være en forfatter) forelsker seg i tillegg i moren hans. I mellomtiden har Evelyn og Douglas (Judi Dench, Bill Nighy) fortsatt sin jakt på kjærligheten, mens mannejegeren Madge Hardcastle (Celia Imrie) rives mellom to elskere. Det er likevel Dev Patel som den entusiastiske hotellsjefen som er selv drivkraften. De fleste vil huske ham fra Oscar-vinneren Slumdog Millionaire. Her i The Second Best Excotic Marigold Hotel får han nok en gang utløp for sitt store talent.

I kjølvannet av filmer som Kongens tale og The Best Exotic Marigold Hotel, har filmskaperne endelig våknet opp og oppdaget at det er et marked også blant de som er på vei inn i sin andre ungdom. Selv om den nye filmen mangler den narrative klarheten til forgjengeren, sjonglerer denne usammenhengende oppfølgeren med et reservoar av hengivenhet for karakterene – og er en aldri så liten sjarmbombe.