Katastrofeåpning i Haugesund

Bølgen er regissert av Roar Uthaug.

 – Vi gleder oss vilt til å kunne åpne årets festival med
Bølgen. Filmen er blitt både storslagen og nervepirrende, og viser i tillegg et meget spennende menneskelig drama. Vi er stolte over å være de første til å vise denne filmen, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

Filmens produsent Martin Sundland er også svært glad for utmerkelsen.


Bølgen er én av de største norske produksjoner noensinne. Enormt mange mennesker har bidratt til at vi skulle kunne fortelle denne historien på det store lerretet, og for alle som har jobbet med filmen er det en stor ære og en viktig anerkjennelse at vi nå får åpne Den norske filmfestivalen, sier Sundland.

Spektakulære scener

– Den eminente bruken av storslått norsk natur og et lite bygdesamfunn som bakteppe for en av filmhistoriens mest slitesterke genre, katastrofefilmen, løfter norsk film til nye høyder, sier programsjef Håkon Skogrand. Det er en vitalitet i norsk film nå som det er en pur glede å få være med å løfte fram, fortsetter programsjefen.

Bølgen er regissert av Roar Uthaug, som slo igjennom med Fritt vilt, den største norske skrekkfilmsuksessen gjennom tidene. Dette blir første gang at regissøren har med film i Den norske filmfestivalen.

– Det er en stor ære å få åpne Den norske filmfestivalen og så er det passende at filmen får sin premiere på Vestlandet. Jeg er utrolig stolt over filmen og gleder meg til å dele den med publikum, sier Roar Uthaug.

Bølgen

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum og en enorm flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord befinner seg plutselig i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsfarlig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land. Se filmens trailer her.

Foran kamera finner vi to av Norges mest erfarne skuespillere, Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene som geologen Kristian Eikjord og hans kone Idun. Jonas Hoff Oftebro spiller parets sønn og Fritjof Såheim spiller Joners kollega på skredsenteret.

Bølgen er produsert av Fantefilm ved Martin Sundland og Are Heidenstrøm. Den distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får ordinær kinopremiere 28. august.