Stallone, De Niro og Scorsese tilbake i bokseringen

Boksefilmer har en lang historie i Hollywood, bare tenk på Stallones Rocky (1976) og Scorseses Raging Bull (1980). Nå er en ny bølge filmer på veien.

Robert De Niro og Martin Scorsese slår seg sammen og vender tilbake til bokseuniverset med
Hands of Stone. Den handler om Panamas Roberto Duran, som regnes som en av boksehistoriens mest grusomme og gåtefulle figurer.

Kompromissløs

Roberto Duran var kjent for sin kompromissløse oppførsel i ringen, men også for plutselig å snu ryggen til Sugar Ray Leonard og gi opp med «No mas» i deres felles returoppgjør. Robert De Niro spiller Durans trener, mens Edgar Ramirez (
The Bourne Ultimatum) har hovedrollen. Martin Scorseses er co-produsent.

Det har lenge blitt stilt spørsmål om hvorfor Duran ga opp, og det vil være interessant å se filmens vinkel på årsaken. Selv uttalte Duran magesmerter som årsaken, mens amerikanske boksefolk har valgt å tro at han ble psyket ut av fatning.

Vill livsstil

Sylvester Stallone er tilbake med filmen Creed. Her skal Rocky trene sønnen til sin gamle rival, Apollo Creed. Hovedpersonen spilles av Michael B. Jordan, som er best kjent fra Fruitvale Station, og filmen blir regissert av samme films regissør, Ryan Coogler.

Det er også en biografisk film på vei om Vinny Pazienza, en god bokser fra 1990-tallet med en vill livsstil. Det har alltid hvilt en sky av dopingspekulasjoner rundt Pazienzas karriere. Miles Teller spiller hovedrollen.

Allerede i sommer kommer boksefilmen Southpaw, en film hvor Jake Gyllenhaal har vært gjennom en dramatisk fysisk transformasjon for hovedrollen.