«Dryads» – Helstøpt debut

5

Sten Hellevig skrev manuset sammen med amerikanske Randall Jahnson, som i sin tid skrev The Doors –manuset for Oliver Stone.

Sten Hellevig har evnet å skape en film som helt sikkert treffer ungdomsgruppen, men som også har et potensiale langt utover den.

Utgangspunktet for historien er en gruppen Dryads som eksisterte i Kristiansand på nittitallet, med blant annet Thom Hell. Sten Hellevig har endret og oppdatert det hele til et jenteband og et kollektiv i samme by. Kollektivet holder til i en nedslitt villa, og beboerne der skaper både nysgjerrighet og interesse hos nabojenta -femtenårige Hilde. Kollektivjentene lever det frie livet hun drømmer om. Bandet ledes  av  Henriette ( Iben Akerlie), som foruten å ha hovedrollen også har skrevet tekstene til melodier av Thom Hell og Marius Christiansen. Her er det flere av låtene som helt klart har hitpotensiale.

Iben Akelie har en stor del av æren for at denne filmen fungerer så godt. Hun er fremragende – og ikke minst troverdig – i rollen som den engasjerte, nådeløse og aldri så lite selvopptatte bandlederen. I tillegg finner vi Morten Abel i en birolle som ansvarlig familiefar.

Dryads er en ensemblefilm, men først og fremst et den Iben Akerlies film. Hun viser her at hun er så mye mer enn det hun fikk vist i Torun Lians filmatisering av Knut Hamsuns Victoria.

Sten Hellevig har all grunn til å være stolt av sin spillefilmdebut. Han er en regissør som vi gleder oss til å følge i årene som kommer.