Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin åpner BIFF

Festivalsjef Tor Fosse er fornøyd med å ha kapret Knutsen og Ludvigsen til åpningen av BIFF:

– Vi gleder oss til å åpne festivalen med en hyllest til to så folkekjære artister som Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen, og det blir garantert god stemning i Bergens største kinosal, uttaler festivalleder Tor Fosse.

– Mange vil vel si det er overraskende at en filmfestival med med en programprofil preget av politikk og stort samfunnengasjement velger en animert familiefilm som åpningsforestilling. Vi kunne imidlertid ikke la sjansen gå fra oss til å la trønderne få prøve å stjele showet på åpningen av BIFF ved å henge ut bergenserne slik de gjør i denne beretningen om to enkle trøndere som skal redde verden – i Bergen, sier festivalsjefen, som gleder seg til å spille opp under erkerivaliseringen mellom Bergen og Trondheim.

Han poengterer:  – Det påstås jo at Trondheim har den høyeste IQ-tettheten i Norge grunnet NTNU. Men det skyldes jo utelukkende den store graden av akademiske innflyttere – fra blant annet Bergen.