Første trailer klar av Birkebeinerne

Birkebeinerne er et actionfylt drama basert på virkelige hendelser i Norges historie. Nå er den første traileren fra filmen om den dramatiske historien om flukten med kongebarnet over fjellet klar.

År 1206. Norge herjes av borgerkrig. Kongens uekte sønn voktes i dyp hemmelighet. En gutt som halve kongerike vil drepe og to menn vil beskytte til døden. En gutt ved navn Håkon Håkonsson.
Birkebeinerne er historien om flukten som forandret Norges historie for alltid.

 

Basert på virkelige hendelser

Filmen er basert på avgjørende hendelser på 1200-tallet, og nesten alle personer er historiske; Kong Haakon Sverreson, spilt av Benjamin Helstad, kongens nærmeste rådgiver Inge Baardson, spilt av Thorbjørn Harr og Inga fra Varteig, spilt av debutanten Ane Ulimoen Øverli.

Siden historien som regel hyller helter som Torstein (Hivju) og Skjervald (Oftebro) er noen av personene på antagonistsiden i større grad konstruerte, slik som den danske biskopen, spilt av Søren Pilmark, hærlederen Orm, spilt av Nikolaj Lie-Kaas, Kong Haakons rådgiver Gisle, spilt av Pål Sverre Hagen. I andre roller: Thea Sofie Loch Ness, Fridtjov Såheim og Stig  Henrik  Hoff.

Bak kamera

Regissør Nils Gaup er en av Norges mest erfarne regissører. Birkebeinerne vil være Gaups åttende spillefilm. Han er en av våre få regissører som har blitt nominert til Oscar. Dette var for Veiviseren i 1988. I 2012 regisserte han Reisen til Julestjernen, en av de mest sette filmene i Norge dette året.