«Bølgen» er Norges Oscar-kandidat

For juryen sto konkurransen til slutt mellom
Å vende tilbake, De nærmeste og
Bølgen. Juryen valgte enstemmig
Bølgen som Norges Oscar-kandidat.

Filmen har fått glimrende kritikker og hadde en av de beste åpningshelger noensinne for norsk film.Også Cinema mener dette er et riktig valg:

”Her er det digitale effekter som ikke står noe tilbake for det som produseres i Los Angeles. Filmens styrke ligger likevel i manuset som innehar den nødvendige realismen, for vi alle at katastrofen som inntreffer i filmen kommer til å skje i virkeligheten. Ekspertene er skjønt enige om at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. Fjellpartiet har en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året.

Kristoffer Joner briljerer i rollen som geologen som har sagt opp jobben ved overvåkningssenteret ved Åkneset for å starte i  en bedre betalt jobb innen oljebransjen i Stavanger. Ane Dahl Torp har rollen som hans kone, og sammen med sine to barn tilbringer de en sist natt i Geiranger når katastrofen inntreffer.

Roar Uthaug evner å overføre katastrofen på lerret til kinostolen. Du rett og slett føler bølgen velte over deg både billed- og følelsesmessig. Det er en desperat Kristoffer Joner vi møter som prøver å redde både familien og Geirangers innbyggere fra flodbølgen som er på full innover fjorden.”