Løp på kino!

En natt i Berlin handler om spanske Victoria som har kommet til Berlin i jakten å arbeid. Hun har fått seg en underbetalt jobb på en kafé. Som ny i byen, kjenner hun ingen og prøver å utforske den tyske hovedstaden. På vei hjem fra en nattklubb treffer Sonne og gjengen hans. Det som starter som en uskyldig flørt på gata og festing på et hustak midt på natten, går etter hvert fullstendig ut av kontroll. En gjengen står i gjeld til kriminelle. Han kan ikke betale og tvinges til et bankran for alle dras med – inkludert Victoria. En uskyldig natteflørt er i ferd med å ende i mareritt med livet som innsats.

Ikke uten grunn stakk filmen av med seks av sju tyske filmpriser tidligere i år. Spanske Laia Costa er et funn i hovedrollen som Victoria. Hun har den nødvendige utrålingen og leverer skuespill av sjelden klasse. Den som likevel imponerer meste er filmfotograf Sturla Brandth Grøvlen som har tatt opp dem er enn to timer lange filmen i en eneste tagning – og det fungerer til de grader. Det gir
En natt i Berlin en dokumentarisk ekthet som du sjeldent opplever i en spillfilm. Så ble da også Sturla Brandth Grøvlen hedret med en Sølvbjørn på filmfestivalen i Berlin for sin innsats med kameraet. Ikke rart at Hollywood er interessert i ham.

En natt i Berlin er ganske enkelt imponerende, fascinerende og garantert en av de beste filmene du ser på kino i år!