Norske filmer tar storeslem på kino

Bølgen er allerede blant de mest sette filmene på kino siste tiår. Med
Karsten og Petra på safari og
Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin på laget ble septemberbesøket for norske filmer det høyeste som er målt på en enkelt måned i nyere tid.

Bølgen har passert 715 000 besøk og er på ingen måte ferdig spilt. Det er kun
Max Manus, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og
Kon-Tiki som har et høyere totalbesøk med henholdsvis 1.165.690, 892.010 og 889.305besøk.

– Det er faktisk to rekorder for norsk film denne måneden. Både den høyeste markedsandelen vi har målt, men også det faktisk høyeste besøkstallet, uttaler kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Samlet er kinobesøket etter tredje kvartal 7,1 prosent høyere enn samme periode i fjor. Fortsatt gjenstår både norske og utenlandske filmer det knyttes store besøksforventninger til. Alt tyder på at også 2015 blir et år som bekrefter stabiliteten i besøk, både på norske filmer og i kinobesøket totalt.